müzik aletleri eğitimhane

Uçacağınız havayolu şirketinin internet sayfasına gidip müzik enstrümanınızı (gitar, saz, keman vs.), kabine taşıp taşımayacağını ilk yapmanız gereken şeylerden biridir. Müzik entsrümanınız devasa boyutlu bir enstrüman ise (piyano, çello, arp vs.), bu alet ücretsiz taşıp taşımayacağını öğrenmeniz gerekiyor. Her havayolu farklı kurallar uygulabilir lakin genel kuralları şöyle özetleyebiliriz:

müzik aletleri , istisnai birkaç form dışında, Ses Müziğinin vazgeçilmez eşlik unsuru ve başlı başına bir Müzik tipi şekilde çifte fonksiyona sahiptir .
Türklerin Hun devletinden bu yana her iki fonksiyonuyla da kullandıkları musiki aletleri, İslamiyetten sonradan bir din adamlarının etkisiyle Mehterhane, Enderun ve sazın serbest oldugu tekkeler ile bilinçli din adamlarının koruması sayesinde kurtulabilmiştir.
Osmanlı musikisi formları ile çalgıları arasında, çağlara göre eskilerinin gözden düşüp yenilerinin moda olması halinde bir kader birliği görülür.

Dünyanın en popüler müzik aletlerinden biri olan gitar birçok farklı müzik türünün vazgeçilmez enstrümanı. Bu kadar rağbetli bir enstrüman olmasına rağmen çoğumuz gitarları yakından tanımıyoruz. İşte dünyanın en rağbetli enstrümanı gitarı yakından tanımanızı sağlayacak zevkli bilgiler.


Gitarın tarihsel 1500'lere dayanıyor

Gitarın ilk kez 1500'lü senelerde ortaya çıktığı biliniyor, gitarın çıkış noktayı ise Avrupa. İlk gitarlar Avrupa kıtasının Akdeniz alanında görülmüş.

Yorumlar

Popüler Yayınlar